Βρείτε μας στο Facebook

                 facebook

ichor

Όλοι μαζί υπογράφουμε για την προάσπιση της ελληνικής γλώσσαςΕικόνες Κατοχής στο Σύνταγμα

Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στην πλατεία, περιμένοντας στην ουρά να αποκτήσουν μία - δύο σακούλες με είδη που πρόσφεραν αγρότες από τη Θήβα
Εικόνες Κατοχής στο Σύνταγμα

Εικόνες από άλλες, δύσκολες, εποχές αναβίωσαν χθες στην Πλατεία Συντάγματος, με χιλιάδες πολίτες να σχηματίζουν ουρές για να πάρουν μερικές σακούλες με αγροτικά προϊόντα που μοίραζαν οι παραγωγοί της Θήβας.

Μέσα σε τέσσερις ώρες διατέθηκαν περίπου 20 τόνοι τροφίμων, κυρίως πατάτες, κρεμμύδια και καρότα. Οι πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία και στριμώχτηκαν στην ουρά, ακόμα και για πάνω από 20 λεπτά, προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν είδη πρώτης ανάγκης αξίας λίγων ευρώ, τα οποία πριν από λίγο καιρό μπορούσαν να αγοράσουν από το σούπερ μάρκετ χωρίς να μετρούν τα τελευταία χρήματα στο πορτοφόλι τους.

Στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας δεν βρέθηκαν χθες οι παράνομοι μετανάστες, οι άστεγοι και οι ομάδες του πληθυσμού που ζουν στην απόλυτη φτώχεια, αλλά οι απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερη οικονομία.

Οι περισσότεροι από τους πολίτες που βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα παραδέχτηκαν ότι πήραν τα προϊόντα επειδή ήταν δωρεάν, ενώ λιγότεροι δήλωσαν ότι το έκαναν για συμπαράσταση στους αγρότες
Οι περισσότεροι από τους πολίτες που βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα παραδέχτηκαν ότι πήραν τα προϊόντα επειδή ήταν δωρεάν, ενώ λιγότεροι δήλωσαν ότι το έκαναν για συμπαράσταση στους αγρότες

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξεκίνησαν από τα σπίτια τους για την Πλατεία Συντάγματος μόλις είδαν στην τηλεόραση ότι οι παραγωγοί της Θήβας μοιράζουν τα προϊόντα τους. Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν να γεμίσουν όσο περισσότερες σακούλες μπορούσαν μαζεύοντας προϊόντα από το πλακόστρωτο της πλατείας.

Οι αγρότες της Θήβας αποφάσισαν να διαθέσουν στους πολίτες περίπου 20 τόνους λαχανικών σε μια συμβολική κίνηση με την οποία ήθελαν να δείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία μετά τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί για ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής τους.

Επικαλέστηκαν μάλιστα και σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η παραγωγή τους είναι απολύτως ασφαλής για τους καταναλωτές όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.

Οι περισσότεροι από τους πολίτες που βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα δεν είχαν πρόβλημα να παραδεχτούν ότι πήραν τα προϊόντα επειδή ήταν δωρεάν, ενώ λιγότεροι δήλωσαν ότι το έκαναν για συμπαράσταση στους αγρότες.

Οι παραγωγοί διέθεσαν τρεις από τους 20 τόνους που μετέφεραν στην Αθήνα στο Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην Αρχιεπισκοπή και σε νοσοκομεία.

Ο Γιάννης Σκούμας, μέλος του προεδρείου του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας, μιλώντας για τη χθεσινή πρωτοβουλία τους επεσήμανε στο «Εθνος» ότι «εδώ και πολλά χρόνια τα αγροτικά προϊόντα μας έχουν υποβαθμιστεί, καθώς κάποια κέντρα προσπαθούν να δυσφημήσουν τον τόπο μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή μας γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής. Ξέρουμε τι φυτοφάρμακα και λιπάσματα θα βάλουμε, ενώ τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από ιδιωτικά και δημόσια κέντρα ελέγχου με αναλύσεις για εκατοντάδες ουσίες».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&;subid=2&pubid=63607352&mmid=28462559#videotop

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Online

Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους

Newsletter

You need install com_kide.zip
 • Η ΕΚΠΟΜΠΗ

  Παρακολουθήστε την εκπομπή μας κάθε Πέμπτη 24:00 με 2:00.

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

  Μπορείτε να κάνετε καταγγελίες αμέλειας αρχαιολογικών χώρων. Στείλτε μας φωτογραφίες και βίντεο.

 • ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

  Οργανωθείτε σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 • ΙΧΩΡ

  Αποκτήστε το περιοδικό ΙΧΩΡ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

 • ΟΜΙΛΙΕΣ

  Κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται ομιλίες στην αίθουσα μας στην διεύθυνση Δωδώνης 36 στον Κολωνό.