Βρείτε μας στο Facebook

                 facebook

ichor

Όλοι μαζί υπογράφουμε για την προάσπιση της ελληνικής γλώσσας


Εκτύπωση
PDF

Αρχαίο ελληνικό φρούριο ανακαλύφθηκε στην Κριμαία

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator on .

Frourio CrimeaΑρχαιολόγοι από τo Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν πύργο και τείχη στην Κριμαία που ανήκουν σε φρούριο που χτίστηκε πριν από 2.000 χρόνια περίπου, κατά την περίοδο του Βασιλείου του Βοσπόρου.

Τα ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη χερσόνησο του Kerch, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Gornostayevka (περίπου 1.610 χλμ. νότια της Μόσχας), στην περιοχή Kimmersky.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το φρούριο χτίστηκε στα πρώτα 30 χρόνια του 3ου αιώνα π.Χ. και επεκτάθηκε, στη συνέχεια, στον 1ο αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Άσανδρου, όπου και οχυρώθηκε με παρατηρητήρια. Εκείνη την εποχή το φρούριο προστάτευε το ελληνικό αποικιακό βασίλειο του Βοσπόρου και την πρωτεύουσα του, Παντικάπαιον (σημερινό Kerch) από τους Σκύθες, που κυριαρχούσαν στην Κριμαία.

Το 2016, οι ανασκαφές κοντά στο Gornostayevka, ξεκίνησαν ως μέρος της προετοιμασίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την ηπειρωτική Ρωσία προς την Κριμαία. Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν την περιοχή του φρουρίου και το ανάχωμα δίπλα του.

Κατά τον πρώτο μήνα της έρευνας ένας καλά διατηρημένος παλαιός πέτρινος πύργος βρέθηκε στην κορυφή του λόφου. Ανατολικά από αυτόν οι αρχαιολόγοι βρήκαν αγρόκτημα όπου και ανακάλυψαν πολλά αντικείμενα της εποχής.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης κάποιους τάφους, συμπεριλαμβανομένης γυναικείας ταφής με αγγείο και επιγραφή, χάλκινο κάτοπτρο και κοσμήματα, όπως χάντρες και ενώτια.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Online

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

Newsletter

You need install com_kide.zip
 • Η ΕΚΠΟΜΠΗ

  Παρακολουθήστε την εκπομπή μας κάθε Πέμπτη 24:00 με 2:00.

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

  Μπορείτε να κάνετε καταγγελίες αμέλειας αρχαιολογικών χώρων. Στείλτε μας φωτογραφίες και βίντεο.

 • ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

  Οργανωθείτε σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 • ΙΧΩΡ

  Αποκτήστε το περιοδικό ΙΧΩΡ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

 • ΟΜΙΛΙΕΣ

  Κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται ομιλίες στην αίθουσα μας στην διεύθυνση Δωδώνης 36 στον Κολωνό.